Huisartsen Beverst Schoonbeek

Veelgestelde vragen


Hoe vraag ik een huisbezoek aan?

Bedenk eerst of je toch niet beter op raadpleging komt. Op afspraak zijn de wachttijden kort en je huisarts heeft meer onderzoeksmogelijkheden in de consultatieruimte. Bel naar je huisarts voor een huisbezoek. Vermeld je naam en adres en in het kort de reden van het huisbezoek. Kijk voor verdere details op de specifieke site van je huisarts.

Hoe kom ik op raadpleging?

Kijk voor verdere details op de specifieke site van je huisarts.

Kan ik mijn huisarts telefoneren?

Natuurlijk wil de huisarts je telefonisch te woord staan! Denk toch even na voor je telefoneert. Je huisarts heeft meestal raadpleging wanneer je belt. Iedereen zal wel eens meegemaakt hebben dat de consultatie verschillende keren werd onderbroken door een "eenvoudig" telefoontje. Helemaal geen prettig gevoel voor de patiënt die wel op raadpleging komt. Wanneer je belt voor een inlichting bedenk dan even te voren of het gesprek niet zolang zal duren dat je hiervoor beter op consultatie kan komen. Sommige telefoongesprekken duren zolang als een consultatie! Wanneer je toch beslist om te telefoneren zorg er dan steeds voor dat je de nodige informatie bij de hand hebt.

Hoe geraak ik aan attesten en voorschriften?

De Belgische wetgeving verbiedt artsen om zomaar voorschriften of attesten te schrijven zonder de patiënt te hebben gezien. Voorschriften kunnen dus alleen ter gelegenheid van een consultatie of een huisbezoek bekomen worden.
Kijk voor de consultatie na welke medicatie je nodig hebt. Spreek tijdens de raadpleging af wanneer de volgende controle nodig is. Je arts maakt dan de nodige voorschriften. Kom op raadpleging wanneer de afgesproken periode voorbij is.
Zorg, in het uitzonderlijke geval dat je toch telefonisch een medicatievoorschrift vraagt, dat je de naam van het medicijn, de producent, het aantal tabletten en de dosis bij de hand hebt. Ook "pil"voorschriften, afwezigheidattesten, sportattesten, voorschriften kinesitherapie vereisen een raadpleging bij je huisarts.

Hoe verneem ik de uitslag van een laboratoriumanalyse of een specialistisch onderzoek?

Tenzij anders afgesproken kom je voor de uitslag op raadpleging.

Kan ik bij de apotheker mijn medicatie zonder voorschrift halen?

Het is onwettelijk voorschriftplichtige medicatie zonder voorschrift bij de apotheker af te halen. De apotheker zal de behandelende arts bellen en dit zorgt voor nodeloze telefoonoverlast!

Wat doe ik bij dringende gevallen?

Bel steeds eerst je huisarts. Die kent je het beste, is snel ter plaatse en kan telefonisch al raad geven. Is je huisarts niet beschikbaar dan verneem je via het antwoordapparaat onmiddellijk wie je huisarts vervangt en hoe je die dokter kan bereiken.

Is mijn huisarts steeds beschikbaar?

Bel steeds eerst je huisarts. Bij afwezigheid verneem je zo het snelst welke huisarts de jouwe vervangt. Huisartsen hebben ook een gezinsleven, sociale verplichtingen en tijd nodig voor bijscholing. Daarom hebben de huisartsen van Beverst en Schoonbeek het netwerk